אלירן בן יאיר

פעיל למען העם היהודי וחוקר היסטוריה

אלירן הוא פעיל שלום ויזם ישראלי בן 19 המתמחה בחקר הסכסוך הישראלי פלסטיני וחקר ההיסטוריה היהודית בארץ ישראל ובגלות בשפה העברית, האנגלית והערבית.

אלירן הוא נצר למשפחת ״מוסתעארבין״ (יהודי ׳48/ יהודים שחיו בארץ ישראל לפני קום המדינה ודיברו עברית וערבית) מטבריה.

חלק ממשפחתו חיו בגלות במרוקו ועיראק, והחלק השני תמיד נשאר בטבריה, בארץ ישראל.

כבר בגיל 14 עבד אלירן במפעל ביהודה ושומרון עם פלסטינים ויהודים ואחר כך השתתף בפרוייקטים משולבים רבים בין ישראלים ופלסטינים ואף התגורר עם פלסטינים מעזה ,מיהודה והשומרון ומהגולה.

כבר מגיל 13 אלירן טס למקומות רבים בעולם ומשתתף בפאנלים בתחומים שונים, מרצה ומייצג את ישראל ואת העם היהודי בתחרויות דיבייט בינלאומיות באוניברסיטאות גדולות.

כיום אלירן פעיל ברשתות החברתיות עם יותר מ-150,000 עוקבים במדיות השונות שבהן הוא מדבר על היסטוריה, ציונות, זהות ותרבות יהודית, הסכסוך הישראלי פלסטיני, וחיבור בין יהודים וערבים באמצעות תרבות/שפה ועוד שלל מרכיבים

בכדי להדגיש את היופי של שני הצדדים ולחבר באמצעותו.

למה אני חלק מהבית?

"מבחינתי, אני חלק מארגון הבית בגלל סיבה אחת פשוטה. אחדות. הארגון מכיל בתוכו אנשים עם דעות שונות לגמרי אחד מהשני, גם מהצד הישראלי וגם מהצד הפלסטיני, אך למרות כל השוני הוא עדיין מצליח להביא לאחדות בינינו ולאפשר לנו לבנות קשר עמוק ויציב שמהווה גם בסיס חזק לשלום ואמון בין שני הצדדים.

בעיני, האדמה הזו מסמלת בית, וכמו בכל בית, גם בבית הזה יש מריבות, סכסוכים וחילוקי דעות, אבל כדי לפתור אותן אנחנו לא נחלק את הבית הזה ל-2 או ננתק קשר עם המשפחה או נשנא אותם לנצח.

אנחנו גם לא נתעלם מהבעיה כי זה בסוף יתפוצץ לנו בפנים, ואנחנו גם לא נקרא לשכנים מבחוץ שיבואו לפתור את הבעיה כי הם ידחפו לארצנו ולסכסוך שלנו את האינטרסים שלהם, ואז הבעיה רק תחמיר כי להם אין שום דבר להפסיד אבל אנחנו יכולים להפסיד את הכל.

כדי לפתור את הריב בבית צריך לתקשר, לפתוח את הראש, לנסות להבין ולפעמים להתפשר, ותמיד לתת כבוד, כי זו המשפחה שלך ואתם חיים באותו הבית. ואם אנחנו לא נשמור על הבית הזה, הוא יהרס וכולנו נפסיד אותו.

הארץ הזו היא הבית שלי. שלנו. אנחנו צריכים לעבוד ביחד כדי לשמור עליה ולפתח אותה ולדאוג לכל יושביה. לראשונה בחיי אני חלק מארגון שבו באמת יש שני צדדים שמייצגים את העמים שלהם עם כבוד לזהות ולתרבות שלהם וגם ראש פתוח לשיח עם הצד השני ללא מניירות מיותרות."